Kotimaisen ja pohjoismaisen sisustustavaran ystäville on alan liikkeissä ja erityisesti internetissä tarjolla valtavasti hienoja mahdollisuuksia. Tutustutaan nyt näistä erilaista designia myyvistä verkkokaupoista muutamiin eri tyyppisiin, ja käydään myös tutkimassa tämän hetken kuumimpia sisustusideoita.

Aarikka

Aarikka on jo vuonna 1954 perustettu kotimainen sisustustuotteisiin ja koruihin keskittynyt yritys, jonka moni suomalainen muistaa varmasti jo lapsuudestaan. Materiaaleista Aarikka suosii tuotteissaan erityisesti puuta. Monelle kesämökille onkin kertynyt Aarikan tuotteita useamman vuosikymmenen ajalta.

Tämän kesän uutuutena Aarikka suosittelee kesäkoteihin Saimaa-sarjaa. Tämä rennon tyylikäs uutuussarja sisältää pientä leikkisyyttä ja kiinnostavia muotoja, ja sopii niin mökeille kuin saunatiloihinkin. Tuotesarjassa on luonnonläheisistä materiaaleista valmistettuja sisustustarvikkeita kuten seinäkoukkuja, lampetteja ja hyllyjä. Sarjan on suunnitellut Anni Pitkäjärvi.

Balmuir

Balmuir on vuonna 2007 perustettu suomalainen laadukkaita sisustustuotteita ja tekstiilejä myyvä tuotemerkki. Pellava on yksi Balmuirin erityisesti suosima materiaali, ja tänä kesänä se suositteleekin nukkumaan ihanissa ja ilmavan raikkaissa pellavavuodevaatteissa. Ne tuntuvat lämpiminä kesäöinä miellyttävän viileiltä ihoa vasten. Viileämpiin iltoihin paikallaan ovat puolestaan kashmirvillaiset torkkupeitot ja viltit.

Tyylikkyyttä raikkaaseen kesäkylpyhuoneeseen tai vaikkapa rantasaunalle tuovat niin ikään pellavaiset kylpytakit ja pyyhkeet. Luonnonläheinen värimaailma onkin nyt in. Pellavaiset keittiötekstiilit ovat myös mukava ja joka kotiin sopiva kesätuliainen, vinkataan Balmuirilta.

Hemtex

Vuodesta 1973 toiminnassa ollut ruotsalainen kodintarvikeketju Hemtex myy sisustustekstiilejä ja -tavaroita, jotka sopivat kauniisti myös suomalaisiin koteihin. Kesäkotiin Hemtex vinkkaa tunnelmanluojiksi lyhdyt, joiden lempeässä valossa on ihanaa nauttia pimenevistä kesäilloista. Mitä enemmän lyhtyjä, sitä parempi. Lyhtyjä voi sijoittaa eri korkeudelle; isoja lattialle ja pienempiä roikkumaan katosta. Helppo ja turvallinen vaihtoehto kynttilöille ovat led-kynttilät ja -valot, jotka toimivat ajastimella.

Myös ulkotiloihin saa helposti viihtyisyyttä ja tunnelmaa koristetyynyillä sekä muhkeilla huovilla. Terassin tai huvimajan lattialle voi myös laittaa muutaman isomman tyynyn, ja eri kuvioilla sekä materiaaleilla kannattaa leikitellä rohkeasti. Värikkyys sopii suomalaiseen luontoon, joka sekin on kesäisin ihanan värikäs. Vinkkinä Hemtexiltä kerrotaan, että ulkokäyttöön kannattaa ostaa sellaisia kuoseja ja materiaaleja, joita voi hyödyntää myöhemmin myös sisätiloissa.

Sporttityyliä

Yksi tämän hetken suosituimmista trendeistä pukeutumisessa on sporttityyli, jota esimerkiksi kuninkaalliset suosivat ahkerasti. Usein pukeutumisen trendit hiipivät vähitellen myös sisustukseen, ja esimerkiksi merkkivaatteet jätetään huoletta esille osaksi sisustusta. Hyvän esimerkin sopivasta värimaailmasta sporttityylin ystävien sisustukseen saa esimerkiksi Unibet firman nettisivuilta.

Sivuilla ovat edustettuina klassinen vihreä ja musta, urheiluasut sekä pelivälineet, jotka nekin jätetään reilusti näkyville osaksi sisustusta. Sporttityylinen sisustus on trendikästä erityisesti nuorison omissa huoneissa, ja se antaakin mukavan piristysruiskeen tämän hetken yleisesti melko neutraaleja sävyjä suosivaan sisustustyyliin.

Finnish Design Shop

Suomalainen ja skandinaavinen muotoilu ovat käsitteitä, jotka näkyvät sisustuksessa vuosikymmenestä toiseen. Vaalea ja selkeälinjainen luonnonmateriaaleja suosiva tyyli on taas näkyvissä kokovalkoisen sekä harmaan eri sävyjä suosivan kauden jälkeen. Puun lämpimät sävyt yhdistettynä vaaleisiin murrettuihin väreihin tuovat koteihin viihtyisyyttä ja valoa. Niihin on helppo yhdistää voimakkaitakin tehostevärejä pieninä ripauksina, esimerkiksi tekstiileillä.

Finnish Design Shop on verkkokauppa, joka myy suomalaista designia. Se on perustettu vuonna 2004, ja se edustaa useita kotimaisia tuotemerkkejä. Kannattaa käydä tutustumassa sivuston valikoimiin, ja poimia sieltä myös viimeisimmät ideat tämän päivän suomalaiseen sisustukseen.